Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Anläggning

Framtidsbro byggd i Malmö

Publicerad: 6 april 2017, 05:20

Bild 1/2  Malmöbron är delvis hantverksbyggd. Här monterar kompositteknikerna Fredrik Sundin och Joel Linder ett glasfiberskydd i ena änden på bron. Oskar Bruneby (i svart) inspekterar.

Foto: Mattias de Frumerie

Häromdagen kom den på plats. Den första bron i Sverige som består av kolfiber. Även om materialet är betydligt dyrare än till exempel stål, trä och betong tror teamet bakom bron att kolfiber har potential att slå igenom stort som byggmaterial då det minskar underhåll och ger stora möjligheter till kreativa former


Du missar innehåll i denna artikel på grund av dina cookie-val. Kontrollera dina inställningar och dubbelkolla om YouTube är blockerad under “Visa våra partners”.

Fortsätt läsa –

starta din prenumeration.

Första 30 dagarna utan kostnad

Obegränsad tillgång till allt digitalt innehåll
Byggindustrin Insikt - affärsnytta & fördjupning i din inkorg varje vecka
Vårt exklusiva magasin

Möjlighet att säga upp under första 30 dagarna

För 2 995 kr/år (ex. moms) får du tillgång till allt vårt digitala innehåll, vår omvärldsbevakning och vårt magasin. Prenumerationen är löpande på årsbasis. Första månaden är utan kostnad och du har då möjlighet att säga upp din nystartade prenumeration.

Starta din prenumeration
Redan prenumerant? Logga in

Dela artikeln:

Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.