Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Anläggning

Här ska familj bygga stor upplevelsepark

Publicerad: 6 mars 2008, 13:44

En jättestor upplevelsesatsning på 760 kvm planeras i Botkyrka i Stockholm. Den är tänkt att ligga kring den vackra Hågelbyparken och kommer enligt kommunstyrelsens ordförande Katarina Berggren göra kommunen till ett av Sveriges hetaste utflyktsmål.


Familjen Lindgren, tidigare ägare till Gröna Lund, står bakom projektet.
Det nya upplevelsecentret ska bland annat innehålla sagoparken Park Fantasia, en vattenpark i internationell toppklass, en järnåldersby, ett magiskt familjehotell och annat boende för 3 000 gäster, ett så kallat edutainmenthus och ett konsert- och evenemangshus. Satsningen beräknas kosta över en halv miljard kronor och skapa 100-tals nya arbetstillfällen.
- Vi vill bygga Sveriges mest spännande och innehållsrika samt ekologiska upplevelsecentrum, säger JohnJohn Lindgren, som företräder familjen Lindgren till Byggindustrin.
Varför ett så här stort upplevelsecentrum?
- Behoven av spännande och minnesvärda upplevelser ökar. Vi vill möta efterfrågan genom att satsa på ett så varierat utbud som möjligt. Vi ska bevara den nuvarande vackra miljön i Hågelbyparken med sina vackra byggnader. Det ska vara områdets mittpunkt, omgiven av sagoparken, vattenparken, hotell etcetera.
- Det här känns mycket spännande och vi ser flera positiva effekter för kommunen, säger Katarina Berggren. Det kommer med projektet att skapas många nya arbetstillfällen för Botkyrkaborna. En viktig sak för oss är dock att se till att natur och kulturvärden värnas och att anläggningen blir långsiktigt hållbar.
Vad händer nu JohnJohn Lindgren?
- Vi kommer nu att tillsammans med Botkyrka kommun gå vidare och fördjupa planerna. Byggstart ska kunna vara möjlig vid årsskiftet 2009/2010. Hela anläggningen beräknas vara klar 2019. Arkitekt är Jan Lundquist Arkitektkontor.

Marianne Silén

Dela artikeln:

Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.