Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Anläggning

Hockeyarenan Cloetta Center växer fram

Publicerad: 6 mars 2008, 13:41


Av Marianne Silén
Nästa höst står Cloetta Center en ny idrottsarena klar i Linköping. Byggnaden i glas och stål får många vinklar och vrår. Beställaren LKF genom Linköpings sportfastigheter vill skapa en så flexibel arena som möjligt.
-Vi jobbar intimt samman med alla inblandade parter under hela byggtiden. Vilket vi tycker är intressant. Projektet beräknas kosta ca 170 - 180 miljoner kronor, säger projektchef Olle Torsténi, LKF, Linköpings Kommunala Fastigheter AB.
Totalentreprenör för anläggningen är ABB. Arkitekt är Bergfjord & Ivarson arkitekter ab, Karlstad.
-  Jag anser att LHC är ett hockeylag för hela Östergötland. Förut har vi inte haft möjligheter att inbjuda alla till hockey. De har helt enkelt inte funnits plats men när hallen står färdig, så har vi tillgång till en av Sveriges modernaste ishockeyarenor. Vi ska göra vad vi kan för att bjuda östgötarna på bra elitishockey, säger Christer Mård, ordförande i LHC.
Ett 60 tal konstnärer  har varit var inbjudna att komma med förslag om konstnärlig utsmyckning framför Cloetta Center i Stångebro. Fyra har valts ut av kommunen och finns nu till beskådande på Passagen i centrala Linköping. 1,7 miljoner kronor beräknas det vinnande monumentalverket kosta som ska pryda entrétorget utanför idrottsanläggningen Cloetta Center.

Redaktionen

Dela artikeln:

Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.