Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Onsdag12.08.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Anläggning

Lernackens spa - ett nytt landmärke för Malmö

Publicerad: 6 Mars 2008, 13:44

Planerna för en spa- och hotellanläggning i Lernacken går framåt. Home Properties AB i samarbete med Malmö stad har under hösten arbetat med parallella arkitektuppdrag för att hitta de bästa förutsättningarna. Häromveckan presenterades det förslag, 360 grader, som man går vidare med framtaget av det unga norska arkitektkontoret SpaceGroup.


- Genom valet av SpaceGroup som arkitekt och Choice Hotels som operatör av anläggningen har vi de bästa förutsättningarna att utveckla området och anläggningen till något helt unikt, säger Clas Hjorth, vd på Home Properties.

Hotellet får 250 rum och konferens för omkring 750 personer.
Juryns motivering till det vinnande förslaget är: "Bra enkel logistik, yteffektivitet, god tillgänglighet för allmänheten, begränsade fotavtryck på marken, bra samspel mellan byggnadens abstrakta och landskapets karga uttryck som ger anläggningen en egen unik karaktär. Förslaget bedöms ha mycket goda förutsättningar för att bearbetas till en funktionell och vacker hotellanläggning".

- Malmö är en stad som ser framåt. En stad som antar nya utmaningar. Det är en stor glädje att välkomna förverkligandet av Lernackens spa- och hotellanläggning, säger Emmanuel Morfiadakis, tekniska nämndens ordförande.

Bygget kostar omkring 650 Mkr och beräknas vara klart 2011.

MARIANNE SILÉN

Dela artikeln:


Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.