Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Anläggning

Martinsons bygger arena i Uppsala

Publicerad: 13 augusti 2014, 08:56

En ny arena för friidrott och innebandy ska byggas i limträ i Uppsala. För byggföretaget Martinsons är uppdraget ett av företagets största på projektsidan och kommer att ge sysselsättning under hösten och vintern.


Ämnen i artikeln:

limträBusiness Arena

Martinsons ska bygga en ny arena för friidrott och innebandy i Uppsala. Uppdraget är ett av företagets största på projektsidan och kommer att ge sysselsättning under hösten och vintern.

Det är på uppdrag av NCC Martinsson att konstruera, leverera och montera arenans stomme och läktare i limträ, samt bjälklag i KL-trä. Arenan som ska byggas i Uppsala går under namnet IFU Arena och byggs av ett nytt bolag som bildats av Uppsala Innebandyallians och Uppsala IF Friidrott. Arenan kommer att bestå av en friidrottshall med löparbana för 200-meters lopp samt fem innebandyhallar, varav en är avsedd för elitspel. Den inkluderar också läktare med totalt 4 200 sitt- och ståplatser.

Projekteringen har redan inletts och Martinsons kommer att leverera de första byggdelarna i februari nästa år. Arenan beräknas stå klar i maj 2016.

– Det här projektet kommer att bidra till att belägga vår produktion under kommande höst och vinter. Efter en period där många bromsat på byggprojekt känns det riktigt bra att vi kunde sluta det här avtalet med NCC, säger Mikael Lindberg.

Nomi Melin Lundgren

Redaktör

nomi@byggindustrin.se

Ämnen i artikeln:

limträBusiness Arena

Dela artikeln:


Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.