Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Anläggning

NCC anlägger träningsplaner vid Kalmar Arena

Publicerad: 30 augusti 2010, 13:54

NCC Construction Sverige anlägger tre nya träningsplaner för fotboll i Kalmar, placerade 100 meter nordväst om nya Kalmar Arena.


En av planerna blir av konstgräs och två blir naturliga gräsplaner. Varje fotbollsplan är 7 700 kvadratmeter och totalt bearbetas en yta på 10 hektar. Planerna förses även med belysning och bevattningssystem. Strax intill anlägger NCC också 800 parkeringsplatser för besökare till träningsplanerna och den nya arenan.  Uppdragsgivare är Kalmar kommun och ordern är värd 26 miljoner kronor.NCC har påbörjat avverkningen av skog, ta bort övre jordlagret och gräva ur den natur- och åkertomt som ska bebyggas. Därefter startar arbetena med utfyllnad och att lägga på de grus-, sand- och jordmassor som träningsplanerna byggs upp med.I vår anläggs naturgräset på två av planerna och gräset sås under april-maj 2011. Kalmar kommun tar därefter beslut om när gräsplanerna är spelbara.Arbetet sysselsätter cirka 15 personer, fem av dem är NCC-anställda.

Redaktionen

Dela artikeln:

Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.