Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Anläggning

NCC bygger rättspsykiatrisk vårdanläggning

Publicerad: 7 januari 2010, 11:40

NCC Construction Sverige har fått i uppdrag att bygga en ny rättspsykiatrisk vårdanläggning i Olofstorp, 15 kilometer nordost om Göteborg.


Vårdbyggnaden omfattar lokaler för akutvård, rehabilitering, aktiviteter och administration. Utöver byggnaderna ska NCC även anlägga ett park- och strövområde om totalt 16 hektar. Uppdragsgivare är Västfastigheter och ordersumman uppgår till drygt 500 miljoner kronor.Den 20 000 kvadratmeter stora vårdanläggningen består av tre delar med plats för 96 patienter. Det moderna aktivitetscentrumet kommer bland annat att erbjuda träningsmöjligheter och får dessutom verkstäder för snickeri, keramik och hantverk. I uppdraget ingår också en del för administration, forskning, utbildning och personalutrymmen. Arbetet med att sanera marken kommer att påbörjas omedelbart och hela vårdanläggningen beräknas vara klar i mars 2012.

Ingrid Gallagher - ingrid@byggindustrin.com

Dela artikeln:

Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.