Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Anläggning

NCC:s nya logistikanläggning Breeam-klassas

Publicerad: 17 november 2009, 09:02

NCC Property Developments nya anläggning i Rosersberg först ut i Norden att som logistikanläggning klassas enligt miljöklassificeringssystemet Breeam.


Enligt den bedömning som är utförd kommer byggnaden att uppnå betyget Very Good. Logistikanläggningen omfattar 7 200 kvadratmeter lager och kontor. Hyresgäst är läkemedels- och medicinteknikföretaget Baxter.Flera kriterier tas med i bedömningen. Anläggningen i Rosersberg kommer exempelvis ha lägre vatten- och energiförbrukning, effektivare logistiklösningar och högre krav på återvinning än normen. - Baxters nya nordiska lager- och logistikcentra i Rosersberg gör att vi minskar vår miljöpåverkan. Ett av våra globala miljömål är att minska energikonsumtionen med totalt 30 procent till år 2015. Och inte minst får vi en ännu effektivare logistik med förbättrad service till våra kunder inom vården i hela Norden, säger Robert Ström, vd på Baxter Medical i Sverige och Nordenchef.

Ingrid Gallagher - ingrid@byggindustrin.com

Dela artikeln:


Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.