Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Anläggning

NCC storsatsar på extern maskinuthyrning

Publicerad: 6 mars 2008, 13:39


All maskinverksamhet inom NCC samlas vid årsskiftet i ett separat företag. Avsikten är att skapa en egen profil för kunna ta för sig på den externa marknaden för hyresmaskiner.
Företaget får namnet Altima som redan används av maskinverksamheten i Danmark.
Enligt NCC kommer Altima med befintlig verksamhet och en årsomsättning kring 1,6 miljarder kronor att vara en av de två största aktörerna i Norden och den sjätte största på den europeiska maskinmarknaden.
- Med 53 kundcenter och 1 200 medarbetare i de nordiska länderna och Baltikum kommer Altima att bli heltäckande inom detta geografiska område. Vi kommer att fortsätta utveckla totallösningar som löser våra kunders behov från planeringsstadiet till färdigt bygge, säger regionchef Benny Andersson.
- Vi har diskuterat extern uthyrning, egentligen ända sedan köpet av Siab. Nu har vi sett hur bra Altima lyckats i Danmark där runt 60 procent av deras uthyrning är extern. Här i Sverige ligger vi på 20 procent i snitt och har goda     möjligheter att utvecklas ytterligare. Som ett led att bli ännu mer kostnadseffektiva har vi bland annat börjat se på hela Norden vid inköp, vilket gör att maskinparken kan utnyttjas bättre.
Vd blir Mikael Öberg som arbetat på NCC sedan 1999, de två första åren som chef för byggserviceverksamheten och sedan januari i år som chef för NCC Service.

Redaktionen

Dela artikeln:

Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.