Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Anläggning

Ny slakthusfabrik skapar nya arbeten

Publicerad: 6 mars 2008, 13:41


Av Marianne Silén
En ny fabrik uppförs på Slakthusområdet vid Globen i Stockholm. Fabriken, som är drygt 3 000 kvm stor och kostar ca 50 Mkr, uppförs av Stockholms stads saluhallsförvaltning och ska hyras ut till två livsmedelsföretag. Det ena företaget, K  Lagerström Företagen AB, som bedriver fläskstyckning och tillverkning av charkprodukter och det andra Axelssons Transport AB, som arbetar med distribution av olika fläsk- och köttprodukter som produceras inom Slakthusområdet.
- Projektet ger fler önskade arbetstillfällen, säger borgarrådet Teres Lindberg, arbetsmarknads- och integrationsroteln, bra närproducerad mat och möjlighet till en effektivare livsmedelsdistribution åt Stockholms ständigt växande befolkning. Detta bygge ingår i stadens program för fortsatt upprustning av det i dag ganska slitna Slakthusområdet.
Under första kvartalet 2004 tas de nya efterlängtade lokalerna i bruk.
Generalentreprenör för den nya fabriken är Andersson Company Bygg & Entreprenad, vd Roger Andersson:
- Detta visar på en god investeringsvilja i en marknad  som känns osäker. Detta är ett bra tillskott som visar på framtidstro.  
Arkitekt är Scheiwiller Svensson Arkitektkontor.
Sten Wetterblad, vd Saluhallsförvaltningen:
- Husen på området är gamla och behöver rustas upp detta är första steget mot en välkomnad utveckling och förnyelse av  hela området.

Redaktionen

Dela artikeln:

Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.