Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Anläggning

Nytt äventyrsbad byggs i Ljungby

Publicerad: 6 mars 2008, 13:41


Av Marianne Silén
Med Aquarena, ett koncept som innebär en effektivare byggprocess, vann Skanska, Ljungby kommuns tävling om ett nytt äventyrsbad. Skanska bygger till den gamla badanläggningen med en hoppbassäng och en äventyrsdel för 16 Mkr.
Under senare år har en del kommuner satsat på s k äventyrsbad. De är ofta populära, men dessvärre har höga investerings- och driftskostnader gjort att många kommuner tagit sig vatten över huvudet. Här menar man att Aquarena kan bli en enkel och kostnadseffektiv tillbyggnad av den befintliga simhallen.
- Konceptet tilltalar oss mycket. Den lägre investeringsnivån innebär att vi inte behöver höja entréavgifterna så mycket, säger Bengt Gustavsson, kultur- och fritidschef i Ljungby kommun.
- Det här är det första Aquarenaprojektet för oss. Badanläggningen ska vara klar i april nästa år, säger Kjell-Åke Gustavsson, projektchef på Skanska.
- Genom att utnyttja befintliga omklädnadsutrymmen i den gamla simhallen och bygga till 500 kvadratmeter är det möjligt att bygga effektivare, hålla nere kostnaderna och dessutom göra det snabbare.

Redaktionen

Dela artikeln:

Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.