Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Tisdag04.08.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Anläggning

Nytt familje-spa växer fram i Kolmården

Publicerad: 6 Mars 2008, 13:44

Till sommaren står bygget av Vildmarkshotellets nya spa- och relaxavdelning klart. I oktober öppnar där Sveriges enda familje-spa som gör det fritt fram för hela familjen att låta sig behandlas, bada, mysa och bo. (Foto Carl Swensson


- Vi är landets första spa med kontinuerlig helgverksamhet anpassat helt för familjer. Hos oss kan man till exempel varva dagen med äventyr på Kolmårdens Djurpark, behandlingar och en stund i relaxen, säger Peter Weinhandl, vd på Vildmarkshotellet.

I dag är grunden för den nya spa- och relaxavdelningen klar, men utbyggnaden har blivit försenad på grund av svårigheter med berget som hotellet ligger på. Den nya spa-avdelningen ligger vackert med panorama mot Bråviken och byggs i två våningar med flera pooler, bastu, jacuzzi, flera relaxavdelningar och elva behandlingsrum. Redan nu tar Vildmarkshotellet emot bokningar till sina Familje-spa helger.

- Vi är glada över att redan nu ha mycket förfrågningar. Det visar att vår nysatsning ligger helt rätt i tiden, säger Peter Weinhandl.

Vildmarkshotellet har från början satsat stort på barnfamiljer och har en verksamhet som passar även små besökare. Ett kontinuerligt koncept med Familje-spa, varje fredag - söndag från oktober till april, är något som Vildmarkshotellet är ensamma om i landet och något som efterfrågats av gästerna.

- Dagens barnfamiljer söker upplevelser utöver det vanliga. Man vill gärna kunna kombinera njutning och avkoppling med äventyr och en mer aktiv kortsemester, säger Peter Weinhandl.

Det som skiljer ett familje-spa från traditionella spa-vistelser är att både barn och vuxna är välkomna, och att lokaler och behandlingar är anpassade efter barnens och föräldrarnas behov. Här finns både stojiga plaskavdelningar och en lugnare relaxyta där vuxna kan koppla av. Det kommer att finnas ett brett utbud av behandlingar som passar alla åldrar. Dessutom finns Kolmårdens Djurpark som närmaste granne med ett brett utbud av äventyr för både stora och små gäster och på hotellet finns en mängd aktiviteter som biorum, låghöjdsbana, lekrum med klättervägg och tv-spel med mera samt barnyoga och disco.

- Konceptet baseras på att gästerna själva kombinerar aktiviteter, äventyr och behandlingar. Här finns alla möjligheter att varva spa-behandlingar med ett besök hos vargarna, tigrarna eller till exempel terrängkörning. För de små finns ledarledda aktiviteter, barnanpassade spa-behandlingar, barnpassning, sagostunder, yoga, bio och lekrum medan man själv njuter av en massage eller tar det lugnt i relaxen, säger Peter Weinhandl.

Vildmarkshotellet är en populär destination även för konferenser och den nyrenoverade spa- och relaxavdelningen designas också för att fungera för dessa. Särskilt populärt är hotellet bland stora grupper, tack vare en stor kapacitet och ett unikt aktivitetsutbud - tack vare närheten till djurparken I den nya spa-avdelningen kommer det att finnas möjlighet både till enskilda behandlingar och till gruppbehandlingar som kan vara en del av en teambuilding eller kick-off. Naturligtvis går spa-behandlingarna också här att kombinera med möten med vilda djur eller tuff terrängkörning i Kolmårdens djurpark.

- Vi är glada att vi har ett så unikt utbud av djurrelaterade aktiviteter samtidigt som vi har plats för många att mötas och bo. Många hittar sin lekfulla sida här och många nöjda gäster återkommer tillsammans med sina familjer, säger Peter Weinhandl på Vildmarkshotellet.

MARIANNE SILÉN

Dela artikeln:


Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.