Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Anläggning

Oden ser ljuset i tunnlarna

Publicerad: 6 mars 2008, 13:36

Oden anläggningsentreprenad var redan förra året med bland landets snabbast växande företag. Då talade Björn Andersson, vd, om att de nästa år passerar en miljard i omsättning. Och så har det blivit, säger han nu.


Siffran i tabellen är 999 men den ljuger.
-Vår andel av konsortiet med Züblin vid Citybanan finns inte med. Den omsättning vi räknar låg på 1,020 miljard , säger Björn Andersson.
Oden togs över av nya ägare efter en konkurs 2004 och har vuxit kraftigt sedan dess. Bolaget gynnas av en god marknad på infrastruktursidan. Nu bygger man bland annat sju kilometer kraftledningstunnel mellan Skanstull och Solberga i Stockholm, två mil motorväg vid Örebro och dubbelspårig järnväg från Trollhättan till Velanda.
Marknaden ser fortsatt ljus ut.
-Det är en väldigt spännande marknad för större infrastrukturprojekt, både vad gäller tunnlar och vägar, säger Björn Andersson och nämner intressanta upphandlingar på projekt vid Norra Länken, Ådalsbanan och Citybanan.

FAKTA/ODEN ANLÄGGNINGSENTREPRENAD
Ägare: Ett antal personer i nyckelbefattningar samt utomstående privatpersoner.
Vd: Björn Andersson
Inriktning: Anläggning (stor del stora projekt).
Omsättning: 999 miljoner kronor (+ 31,6 procent)
Antal anställda: 352 (årsgenomsnitt)
Resultat före skatt: 30,6 miljoner kronor.

FREDRIK KARLSSON

Dela artikeln:


Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.