Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Anläggning

Peab bygger Kuggen åt Chalmersfastigheter

Publicerad: 3 mars 2010, 10:38

Peab har fått uppdraget att bygga den omtalade Kuggen åt Chalmers i Göteborg. I juni 2011 beräknas byggnaden stå klar.


Kuggen ska byggas på Lindholmen vid Göta älv i centrala Göteborg. Byggnaden ska fungera som en mötesplats för aktörer från akademi, näringsliv och samhälle. Kuggen ska också innehålla verksamheter som driver och utvecklar innovation och entreprenörskap.

På Lindholmen arbetar akademi, näringsliv och samhälle tillsammans för att skapa en hållbar framtid. Området är tänkt att utvecklas till en innovationsmiljö med global attraktions- och konkurrenskraft – nya verksamheter ska komma till, nya arbetssätt ska utvecklas och mötesplatser för kreativitet och samverkan ska skapas.

Med nya byggnader och förändringar av nuvarande miljöer vill Chalmers och staden skapa fler och bättre mötesplatser för att stärka innovationsmiljön.

Arbetet med Kuggen är en totalentreprenad i samverkan och har påbörjats. Beställare är Chalmersfastigheter och kontraktssumman uppgår till 90 miljoner kronor.

Redaktionen

Dela artikeln:

Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.