Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Fredag25.09.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Anläggning

Peab håller volymerna tack vare anläggning

Publicerad: 14 Maj 2009, 14:28

Peab håller ställningarna skapligt. Exklusive Peab Industri steg nettoomsättningen med 3 procent till 7,8 miljarder kronor, medan rörelseresultatet backade en aning från 262 Mkr till 202 Mkr. Peab passar också på att lägga ett bud på Annehem Fastigheter.


- Med en svagare efterfrågan arbetar vi nu med att anpassa vår organisation och våra omkostnader. I Peab är vi alltid öppna för nya affärsmöjligheter och därför har vi lämnat ett bud på aktierna i Annehem Fastigheter. Vår bedömning är att denna affär ska vara till gagn för aktieägarna i både Peab och i Annehem, säger Peabs vd Mats Paulsson i en kommentar till kvartalsrapporten.

Proforma, inklusive Peab Industri, sjönk nettoomsättningen med 8 procent , och rörelseresultatet från 334 Mkr till 202 Mkr. Rörelsemarginalen blev proforma 2,6 procent (3,9)

”Nedgången märks främst inom det privata bostads- och lokalbyggandet medan orderingången ökar inom anläggning. Vår orderstock är fortfarande på en tillfredställande nivå", skriver Mats Paulsson i rapporten.

Per Hindersson

Dela artikeln:


Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.