tisdag28 mars

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Anläggning

Peab rustar upp kulturhistorisk landsväg för 105 miljoner

Publicerad: 7 mars 2023, 07:40

Väg 745 mellan Bjuråker och Näsviken i Hudiksvalls kommun ska rustas upp av Peab. Till vänster bolagets regionchef Jörgen Eriksson.

Foto: Pressfoto

Peab har fått i uppdrag av Trafikverket att rusta upp en landsväg i Hudiksvalls kommun. Värdet på kontraktet uppgår till 105 miljoner kronor.

Ämnen i artikeln:

SvepetPeabPeab BostadPeab SverigeväginfrastrukturGävleborgs län

Mårten Arvidsson

marten.arvidsson@bonniernews.se


Väg 745 mellan Bjuråker och Näsviken i Hudiksvalls kommun behöver förstärkas till den högsta bärighetsklassen BK4. Befintlig beläggning kommer att återanvändas och den nya asfalten kommer att vara eko-asfalt från Peab Asfalt.

Peab vann Trafikverkets upphandling och kommer att få utföra arbetet som är en utförandeentreprenad med en kontraktssumma på 105 miljoner kronor. Byggstart är beräknad till april 2023 och ska vara slutfört i oktober 2024. Projektet orderanmäls i det första kvartalet 2024.

Läs också: Vinnarna i Trafikverkets största upphandlingar

Peab skriver i ett pressmeddelande att den 22 kilometer långa sträckan är en populär turistväg med högt kulturhistoriskt värde runtom, vilket gör arbetet lite speciellt.

– Den känns mycket bra att vi får vara med och göra den nya vägen starkare och mer trafiksäker. Vi kommer att arbeta mycket med att inte göra åverkan på det kulturhistoriska värdet i och runt vägområdet. En av utmaningarna är att bevara, skydda och flytta de närliggande milstenarna i vägkanterna från 1800-talet, säger Jörgen Eriksson, regionchef på Peab, i en kommentar.

Läs också: Missar miljardkontrakt när upphandling avbryts : “Har varit under övervägande en tid”

Dela artikeln:

Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Välj nyhetsbrev