Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Anläggning

Protester leder till ny tryckkammare

Publicerad: 6 mars 2008, 13:41


Protesterna mot Karolinska Sjukhusets beslut att lägga ner sin nästan 40 år gamla tryckkammare utan att en ny kammare tagits i bruk ser ut att ge resultat.

En ny tryckkammare i nya, ändamålsenliga lokaler kommer att byggas nästa år. Tills den nya anläggningen är klar kan den gamla användas vid akutfall, exempelvis dykolyckor eller för behandling av rökskadade patienter.

Det kommer socialdemokraterna, miljöpartiet och vänsterpartiet i Stockholms landsting att besluta, enligt ett pressmeddelande.

Jörn Ryberg, ordförande i Dykentreprenörerna inom Sveriges Byggindustrier, hade när BIN talade med honom fortfarande inte nåtts av nyheten.

- Nej, det här kände jag inte till. Men det är ju väldigt positivt om det blir en ny tryckkammare. Nu gäller det att de vidtar alla erforderliga åtgärder för att lösa situationen fram till dess att den nya kammaren står färdig.

AV TOMAS ÄNGSHAMMAR

Redaktionen

Dela artikeln:

Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.