Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Anläggning

Scandic öppnar i Nyköping

Publicerad: 31 mars 2008, 09:08

Från den 1 maj i år byter Stora Hotellet i Nyköping kedjetillhörighet från Park Inn till Scandic. Hotellet blir en del av hotellkedjans nya franchisessatsning vilket ska ge en snabbare expansion på orter där Scandic idag saknar täckning.


Nyligen har Scandic öppnat franchising inom Norden, först ut var nya Scandic Östersund City som från och med månadsskiftet ska vara en del av hotellkedjan. Och nu väntar således Stora Hotellet i Nyköping på sin tur.

- Det känns kul, säger Martin Creydt, driftsdirektör på Scandic. Det är drygt tio år sedan vi hade ett hotell i Nyköping och mycket har hänt sedan dess. Nyköping är med sitt strategiska läge, nära Skavsta och Stockholm, en självklar destination för oss.

Hotellet har 98 rum med restaurang, café och möteslokaler. För närvarande investeras 25 miljoner i en omfattande renovering av hotellet. Bland annat byggs nu en ny relaxavdelning med pool.

- Under de senaste tre åren har vi ökat omsättningen med över 60 procent och en fortsatt offensiv satsning görs nu genom denna satsning att ansluta hotellet till Scandic, säger Tell Mellander, hotelldirektör och rörelsens ägare.

MARIANNE SILÉN

Dela artikeln:

Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.