Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Anläggning

Schenker etablerar logistikcenter på Landvetter

Publicerad: 17 augusti 2010, 07:57

Logistikföretaget DB Schenker Logistics förlägger sin västsvenska verksamhet till Göteborg Landvetter Airport.


Genom att DB Schenker Logistics samlar fyra av sina befintliga verksamheter i Göteborg till Landvetter flygplats etableras Airport City på allvar.

Den nya logistikanläggningen omfattar 31 000 kvadratmeter i en första etapp, där möjlighet finns att bygga ut med ytterligare 15 000 kvadratmeter.

Byggandet beräknas vara klart sensommaren 2011. För byggande, fastighetsutveckling och som markägare står Bockasjö som bygger enligt Green Buildingstandard. Kriterierna för GreenBuilding är att sänka energianvändningen i fastigheten med 25 procent mot kraven i BBR, Boverkets byggregler. Ett av målen med GreenBuilding är att minska utsläppen av koldioxid.

Göteborg Landvetter Airport välkomnar Schenker.

- Tillsammans med dem och andra kommande etableringar knyter vi samman människor, handel och affärer i regionen med resten av världen. På så sätt bidrar vi till fortsatt positiv utveckling för hela Västsverige, säger Olle Sundin, flygplatschef på Göteborg Landvetter Airport, i ett pressmeddelande.

Redaktionen

Dela artikeln:

Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.