onsdag31 maj

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Anläggning

Serneke vill locka arbetskraft med fjällanläggning

Publicerad: 23 april 2018, 11:20

Fjätervålens fjällanläggning i Dalarna har nyligen fått byggföretaget Serneke som en av de större delägarna. Foto: Nisse Schmidt

Serneke gick i januari in som 40 procentig delägare i fjällanläggningen Fjätervålen. Målet med affären är att bygga ut och utveckla anläggningen, men också att bli attraktivare som arbetsgivare.

Ämnen i artikeln:

FjätervålenSernekeanläggning

MdF

Mattias de Frumerie

mattias@byggindustrin.se


Den 20 januari i år blev Serneke delägare i aktiebolaget Fjätervålen. Den har tidigare ägts gemensamt av ungefär 400 stugägare i området.

Serneke har stora planer för anläggningen som ligger i Idrefjällen i Dalarna. Enligt Johan Live, pressansvarig på Serneke, lägger dock företaget vikt vid att bevara anläggningens småskaliga karaktär, trots utbyggnadsplanerna.

– Planen är att bevara och utveckla det som är unikt med Fjätervålen men att utveckla anläggningen med långsiktigt hållbara lösningar i fokus. Ambitionen är att bli Nordens mest hållbara fjälldestination och en innovativ testbädd för hållbart byggande och digitalisering, säger Ola Serneke, ordförande i Fjätervålen AB samt VD och koncernchef för Serneke Group i ett pressmeddelande.

Serneke har under våren utarbetat en plan för området som bland annat innefattar 1 000 – 1 500 nya boenden i lägenheter och stugor, ett konferenshotell, en ny sittlift, nya pister, skidspår, toppstuga etc. Serneke och Fjätervålen för nu diskussioner med lokala myndigheter med målet att inleda utbyggnaden under nästa år.

Sernekes idé med Fjätervålen handlar dock om mer än att utveckla och göra en bra affär på en fjällanläggning den handlar också om att bli attraktivare som arbetsgivare.

– Hälsa och friskvård har alltid varit viktigt för Serneke. Vi vill att Fjätervålen ska komma våra anställda till nytta. Vi ska bland annat skapa ett utbildningscenter där. Vi har redan haft vissa möten där. Konkurrensen om arbetskraften är stenhård i dag och vi hoppas att det här ska göra oss mer attraktiva, säger Johan Live.

Dela artikeln:

Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Välj nyhetsbrev