Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Anläggning

Skanska plockar fler tunneljobb

Publicerad: 6 mars 2008, 13:38


Skanska i konsortium har fått ytterligare två större tunneljobb till Channel Tunnel Rail Link i centrala London. Kontrakten är tillsammans värda drygt 3,7 miljarder kr, där Skanskas andel ligger på ca 1,6 miljarder kr.

Uppdragen omfattar totalt 12,2 km tunnlar på vardera sidan om den så kallade Stratford Box som Skanska tidigare i år fick kontrakt på. Sammantaget har Skanska nu fyra större anläggningsuppdrag till Channel Tunnel Rail Link (snabbjärnvägen för kanaltågen) totalt är ordervärdet ca 7 miljarder kr för de fyra entreprenaderna som samtliga har Union Railway som beställare.

Det största av de två nytillkomna kontrakten är på 2 miljarder kr och genomförs i 50/50-konsortium mellan Cementation Skanska och japanska Nishimatsu. Det gäller två parallella borrade tunnlar med en längd på 7,5 km som ska vara färdiga 2005.

I det andra projektet har Skanska 33 procent ihop med brittiska Costain och franska Bachy Soletanche. Uppdraget omfattar två 4,7 km långa parallella borrade tunnlar som ska vara färdiga sommaren 2004.

/Per Hindersson
Reagera på artikeln!

Redaktionen

Dela artikeln:

Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.