Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Anläggning

Skanska satsar halv miljard i logistikanläggningar

Publicerad: 6 mars 2008, 13:44

Skanska har tecknat hyreskontrakt för fyra nya logistikanläggningar i Göteborg, Linköping, Burlöv (Sunnanå) samt i Stilling på Jylland i Danmark. Den totala investeringen uppgår till ca 565 miljoner kronor.


Kontrakten som är fristående av varandra omfattar totalt 50 000 kvadratmeter och har tecknats med Scan, TransFargo, Freja Transport & Logistics samt en icke namngiven hyresgäst.

Projekten har startats under det tredje kvartalet 2007 och inflyttning är planerad till runt årsskiftet 2008/2009. Samtliga anläggningar har långa hyresavtal, den genomsnittliga kontraktslängden är tolv år. Bygguppdragen genomförs av Skanska Sverige respektive Skanska Danmark.

Skanska har under en längre tid byggt upp en kompetens inom utveckling av logistikfastigheter. Tillväxtmöjligheterna bedöms som goda i denna nisch och verksamheten expanderar nu även till den danska marknaden.

Per Hindersson

Dela artikeln:

Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.