Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Söndag18.04.2021

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Anläggning

Sollentuna Centrum omvandlas till en grönskande oas

Publicerad: 13 Juni 2008, 12:27

Sollentuna Centrum genomgår en kraftig förvandling. Så till exempel ska här bl a finnas ett vattenfall omgärdat av palmer och andra exotiska växter från hela världen. NCC bygger och bygget av centrumet har gått in i en ny fas. Nu är nästan hela stålskelettet till anläggningen på plats.


Anläggningen där de olika materialen ska tala, som glas, betong och trä får en transparent karaktär, lite som en hägring. Arkitekt är John R Johansson, Thorbjörnsson+edgren arkitektkontor.

Glasfasaden består av tre lager glas, från vitt till två gråa nyanser som man kan se igenom, på natten kommer fasaden att få ett skimrande uttryck med olika ljuseffekter.

- Centrumet i Sollentuna bygger på nytänkande, med mycket rymd och ljus, säger Carl Isaksson, centrumchef, Steen & Ström Sverige. Detta kommer att blir en mycket speciell anläggning, med betoning på mode och nya spännande restauranger. Det ska vara tilltalande för alla våra sinnen, säger han när Byggindustrin träffade honom i går.

När det nya centrumet är klart är butiksytan nästan fördubblad med 130 butiker i två plan och med ett inglasat parkeringsdäck för 1 500 bilar med rullband direkt ner i centrum.

Den stora utmaningen i bygget är att centrumet hålls igång med 45 butiker under tiden som bygget pågår och att alla butiker endast ska flytta en gång innan de kommer till sina permanenta lägen, säger Carl Isaksson vidare. Han är ny centrumchef och har jobbat här i Sollentuna sedan mitten av februari. Carl Isaksson kommer direkt från Ikea i Ryssland där han basat för en centrumanläggning på 140 000 kvm med 160 butiker.

Sollentuna Centrum kommer att vara klart vid årsskiftet 2009/20010. Kostnaden uppgår till 1,3 miljarder kronor.

MARIANNE SILÉN

Dela artikeln:


Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.