Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Anläggning

Svevia på väg mot Norge

Publicerad: 19 augusti 2016, 12:30

Svevia ska på uppdrag av OX2 bygga vägar, kranplatser, fundament och internt elnät för Raskiftets vindkraftspark

Foto: Creative Commons

Svevia får sitt första stora anläggningsuppdrag i Norge.


Ämnen i artikeln:

Svevia

Svevia ska på uppdrag av OX2 bygga vägar, kranplatser, fundament och internt elnät för Raskiftets vindkraftspark som innehåller 31 stycken vindkraftverk.

– Det här är Svevias första stora anläggningsuppdrag i Norge. Projektet kommer att drivas av våra svenska kollegor som har stor erfarenhet av att bygga vindkraftsparker, säger Lars Reitan, vd för Svevia Norge.

Svevias uppdrag innehåller nybyggnation av vägar samt förstärkning och breddning av befintliga vägar. För att kunna resa de 180 meter höga vindkraftverken byggs robusta kranplatser och 31 stycken fundament ska gjutas för att resa vindkraftverken på. Svevia ska också ansvara för anläggning av kabelnät och vägunderhåll under turbinresningen.

Raskiftets vindkraftspark byggs i kommunerna Trysil och Åmot som gränsar mot Dalarna. Byggstart är hösten 2016 och Svevias uppdrag beräknas vara färdigt i slutet av 2017. Resning av turbiner och driftsättning blir under 2018.

Johanna Åfreds

Reporter

johanna@byggindustrin.se

Ämnen i artikeln:

Svevia

Dela artikeln:

Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.