Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Anläggning

Vägverket sjösätter ny organisation

Publicerad: 6 mars 2008, 13:40


Från årsskiftet övergår Vägverket till en ny organisation och ett så kallat processorienterat arbetssätt. Det innebär att man identifierat två huvudprocesser - att stödja medborgarnas resor och att stöda näringslivets transporter - och att detta dikterar hur huvudkontoret organiseras. Kontoret får två avdelningar som äger respektive huvudprocess.
Janeric Reyier blir chef för medborgarnas resor och Per Wenner för näringslivets transporter. Vid sidan av huvudprocesserna finns fem stödprocesser: ekonomi och verksamhetsutveckling, kommunikation, IT och datahantering, upphandling och marknad samt personal.

Den nya organisationen innebär att huvudkontoret i Borlänge blir betydligt mindre men tydligare definierat. Tidigare har gränsen mellan huvudkontoret och regionkontorens ansvarsområden inte alltid varit glasklar vilket man nu hoppas råda bot på. Huvudkontoret ska i framtiden verka på en strategisk nivå medan regionerna sköter den egentliga verksamheten.

I samband med att den nya organisationen presenterades meddelade Vägverket att två nya regionchefer utsetts. Det är Per-Erik Winberg som blir chef för den västra regionen från årsskiftet. Han är redan i dag ställföreträdande chef för regionen.

Region Norr blir den andra regionen som får en kvinnlig chef. Anna-Stina Nordmark-Nilsson, senast landstingsdirektör i Norrbottens läns landsting och tidigare bland annat auktoriserad revisor, får ansvaret för landets största region.

Tidigare i höst blev Susanne Lilja chef för Region Skåne och därmed Vägverkets första kvinnliga regionchef.

AV TOMAS ÄNGSHAMMAR

Redaktionen

Dela artikeln:

Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.