Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Anläggning

Vasallen bygger hälsoanläggning på Visborg

Publicerad: 22 april 2010, 08:28

Ny träningsanläggning är på väg att etableras i Vasallens unika lokaler på det snabbväxande området Visborg. Ambitionen är att skapa en mötesplats för många målgrupper, och anläggningen kommer förutom gym och träningssalar erbjuda ett flertal tjänster inom hälsa och välbefinnande.


Det är träningsföretaget Form Visborg som blir Vasallens hyresgäst i de lokaler som ska byggas på Visborg, söder om Visby. Företaget vill vara något mer än ett vanligt gym och kommer därför att förutom träning, erbjuda bl.a. sjukgymnast, läkare, barnrum, café, frisör samt avslappningsavdelning. Ambitionen är att skapa en mötesplats för alla åldrar. Särskilda satsningar kommer att göras mot barn och seniorer, målgrupper som generellt sätt är sällsynta besökare.- Avtalet med Form Visborg går helt i vår linje med att skapa en levande och attraktiv stadsdel på Visborg. Med en etablering av träningsverksamhet och friskvård förbättrar vi vår service ytterligare. Både för de som vistas och verkar på området idag, men även för de som i och med vår stora bostadssatsning, kommer att leva på Visborg i framtiden, säger Fredrik Pettersson, Vasallens affärsområdeschef i Mellansverige.Hälsoanläggningen kommer att rymmas på 1600 kvm i en gammal klassisk militärsal, byggt i början av förra seklet. De speciella arkitektoniska förutsättningarna har skapat lokaler med hög takhöjd och stora fönster.- Fastigheten erbjuder många möjligheter. Lokalerna är unika på så sätt att de har fönster i 180 grader och därför ett generöst ljusinsläpp. Den gamla matsalens gröna innergård skapar möjlighet för utomhusaktiviteter och samvaro. Visborg är dessutom den stadsdel på Gotland som växer mest vilket går i linje med våra expansionsplaner. Dessa argument har vart viktiga för oss i valet av lokal och område, säger Timmy Skinner, delägare Form Visborg.Igår skrev Vasallen avtal med PEAB som därmed blir totalentreprenör för projektet. Byggstart sker idag och hälsoanläggningen beräknas stå klar tidig höst 2010.- Vi har precis avslutat ett lyckat byggprojekt för Vasallen och är därför väldigt nöjda med att kunna fortsätta vårt samarbete. Vi är också glada över att så snabbt kunna sysselsätta 16 man inklusive underentreprenörer, säger Lars Åkerberg, arbetschef för PEAB på Gotland.

Hugo/prao - red@byggindustrin.com

Dela artikeln:

Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.