fredag24 mars

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Anläggning

Västlänken lockar när miljardbolaget Bellman Group förvärvar

Publicerad: 15 december 2020, 15:29

Håkan Lind, vd för Bellman Group, ser fram emot mer jobb i Göteborg, i och med förvärvet av Ivarssons Entreprenad. Foto: Bellman Group

Miljardkoncernen Bellman Group fortsätter att växa genom nya förvärv. Denna gång är det Ivarssons Entreprenad i Göteborg och Losshållningsbolaget som köps upp.

Ämnen i artikeln:

infrastrukturprojektanläggning

Anders Siljevall

anders@byggindustrin.se


Anläggningskoncernen Bellman Group, som i fjol omsatte 1,8 miljarder kronor, har förvärvat Ivarssons Entreprenad i Göteborg AB, med 40 anställda och en omsättning på 60,3 miljoner kronor. 

Köpeskillingen uppgår till 98,5 miljoner kronor varav 31,3 miljoner utgörs av aktier i Bellman.

LÄS MER: Anläggningsjätte förvärvar i Stockholm

Ivarssons Entreprenad utför alla typer av mark- och anläggningsarbeten och är även specialiserade inom områden såsom djupa schakter och marinrelaterade uppdrag med fokus på stabilitetshöjande åtgärder och erosionsskydd. Maskinparken innehåller ett 50-tal band- och hjulmaskiner med räckvidd upp till 30 meter. 

– Vi är väldigt glad över att Ivarssons Entreprenad med sin erkänt kompetenta personal vill ansluta sig till vår grupp och vi ser fram emot ett fortsatt spännande samarbete, framför allt i Göteborgsregionen, säger Håkan Lind, vd för Bellman Group, i ett pressmeddelande.

Västlänken lockar

Genom förvärvet hoppas Bellman kunna utgöra en partner till totalentreprenörer i stora infrastrukturprojekt som Västlänken.

Bröderna Mårten och Mikael Ivarsson, vars farfar startade verksamheten 1958 kommer att arbeta kvar i bolaget. Mikael Ivarsson kommer också att ingå i Bellman Groups koncernledning.

– Vi är övertygade om att vi genom försäljningen av Ivarssons Entreprenad till Bellman Group har hittat den bästa ägaren till vårt företag. Jag och Mårten kommer fortsätta att driva och expandera bolaget men nu tillsammans med de andra dotterbolagen i Bellman Group, säger Mikael Ivarsson.

Ännu ett förvärv klart kort efteråt

På onsdagen blev det även klart att Bellman Group förvärvar Losshållningsbolaget, som verkar brett i södra och mellersta Sverige med sprängning i bergtäkter samt kompletterande entreprenadverksamhet. 

– Genom förvärvet stärks vårt helhetserbjudande till bygg- och anläggningsbolag i Sydsverige och Göteborg ytterligare. Göteborgsområdet och Västlänken är sådana projekt där vi ser att vårt helhetserbjudande är särskilt eftertraktat av flera kunder vilket är mycket glädjande, säger Håkan Lind.

Dela artikeln:

Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Välj nyhetsbrev