Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Anläggning

Ytterligare ett LKAB-kontrakt till NCC

Publicerad: 6 mars 2008, 13:39


NCC har fått ytterligare ett stort kontrakt i LKABs omfattande investeringsprogram. Det nya kontraktet är värt omkring 100 miljoner kronor och avser förberedande bergarbeten vid gruvan i Malmberget. Projektet ska drivas i partneringform och kontraktet innehåller optioner om förlängning.

NCC ska anlägga nya så kallade snedbanor ned mot den nya nivån M1250 samt vissa arbeten på den befintliga nivån, M1000. Arbetena påbörjas i februari och ett tiotal personer kommer att nyanställas.

Totalt räknar NCC med att sysselsätta 35 personer på projektet som även kräver nyinvesteringar i maskiner.

I december fick NCC ett kontrakt värt över en miljard kronor som avsåg byggandet av ett nytt kulsinterverk. Samtidigt fick Peab uppdraget att bygga bland annat ett anrikningsverk, ett kontrakt värt drygt en halv miljard kronor.

LKAB fattadei december det formella beslutet att investera 6 miljarder kronor i Kiruna och Malmberget de närmaste åren. Investeringarna syftar till att öka produktionskapaciteten för att möta den starka efterfrågan på stål på världsmarknaden. Det är framför allt byggboomen i Kina som ligger bakom uppgången.

AV TOMAS ÄNGSHAMMAR

Redaktionen

Dela artikeln:

Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.