tisdag28 mars

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Årets bygge

Årets Bygge 2022 – nu presenterar vi de nominerade!

Publicerad: 19 januari 2022, 14:28

Förskolan Hoppet i Göteborg, Sara Kulturhus i Skellefteå och Växjö nya kommun- och stationshus är finalister i Årets Bygge 2022 i kategorin Samhällsfastigheter. Foto: Andreas Lebisch, Martinsons, Anders Bergön

Nu startar upploppet i Tidningen Byggindustrins prestigefulla tävling Årets Bygge. Av hela 89 projekt har juryn vaskat fram 18 finalister. Först ut att presenteras är de tre nominerade i kategorin Samhällsfastigheter.

Ämnen i artikeln:

Årets ByggeÅrets Bygge 2022Sara kulturhusGöteborgs stadSamhällsbyggnadsamhällsfastigheterVäxjö

Nomi Melin Lundgren

nomi@byggindustrin.se


Årets Bygge är byggbranschens mest prestigefyllda tävling som vill lyfta fram alla aspekter och alla aktörer i ett framgångsrikt byggprojekt. Likt tidigare år granskas alla projekt utifrån våra fem kriterier: arbetsmiljö, hållbarhet, tid/kvalitet/budget, teknik/innovation och samverkan.  

Intresset för Årets Bygge 2022 har varit rekordstort. Totalt 89 projekt finns i startfältet. Här är alla projekt som tävlar i år.  

LÄS ÄVEN: Topp 30: Här är byggbolagen som är störst i Sverige

Precis som förra året kommer vi inte bara att utse en vinnare – utan sju stycken. Projekten är uppdelade i sex kategorier: samhällsfastigheter, industri/logistik/butik, bostäder, hotell och kontor, infrastruktur och renovering. En vinnare kommer att utses i varje kategori, samt en samlad totalvinnare.

Fram till prisutdelningen under Construction Summit den 24 mars på Posthuset i Stockholm kommer vi varje vecka att presentera finalisterna i varje kategori. Först ut är kategorin Samhällsfastigheter.

Finalisterna i kategorin Samhällsfastigheter

Förskolan Hoppet Extremt koldioxidsnålt förskolebygge ger framtidshopp 

Förskolan Hoppet i Göteborg. Foto: Andreas Lebisch

 

Kulturhuset Sara 21 våningar av liv- och kultur 

Kulturhuset Sara Foto: White arkitekter

Växjö nya stationshus Nytänkande stationshus lyfter Växjö 

Växjö nya stationshus. Foto: Anders Bergön

 

 

Dela artikeln:

Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Välj nyhetsbrev