tisdag21 mars

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Årets bygge

Årets bygge 2023: Här är de nominerade i kategorin bostäder

Publicerad: 2 februari 2023, 04:00

Foto: Ola Eliason/Emelie Langer Strömberg/Linda Näslund

Boenden för ”vanliga” människor, Bonn-Olles torn i Örnsköldsvik och ett projekt för minskade koldioxidutsläpp och fler kvinnor till byggbranschen. Möt de nominerade i Årets Bygge 2023 i kategorin bostäder.

Ämnen i artikeln:

Årets ByggeÅrets Bygge 2023SkanskabyggarbetebyggbranschenbyggjobbbyggtekniknybyggnationelproduktionBuilding Sustainabilityhållbart byggandebygginnovationer

SM


Årets Bygge är byggbranschens mest prestigefyllda tävling som vill lyfta fram alla aspekter och alla aktörer i ett framgångsrikt byggprojekt. Likt tidigare år granskas alla projekt utifrån våra fem kriterier: arbetsmiljö, hållbarhet, tid/kvalitet/budget, teknik/innovation och samverkan.

Missa inte senaste nytt!

Nyheter och fördjupning med Byggindustrins nyhetsbrev.
✓ Affärer ✓ Hållbarhet ✓ Teknik ✓ Konjunktur ✓ På nytt jobb

Här prenumererar du!

Tävlingen slår i år nytt rekord med hela 94 projekt som kommit in. Här är alla projekt som tävlar i år.

Precis som förra året kommer vi inte bara att utse en vinnare – utan sju stycken. Projekten är uppdelade i sex kategorier: samhällsfastigheter, industri/logistik/butik, bostäder, hotell och kontor, infrastruktur och renovering. En vinnare kommer att utses i varje kategori, samt en samlad totalvinnare.

Den 28 mars är det dags för stor prisutdelning på byggbranschens mötesplats Construction Summit på Sergel Hub i Stockholm.

Här är alla nominerade i kategorin bostäder.

Bonn-Olles torn i Örnsköldsvik är ett nyskapande bostadshus och ett koncept för att bygga små, klimatsmarta och effektiva byggnader.

Läs artikeln här: Nytänkande bostadstorn i Örnsköldsviks kulturmiljö

Skanska och Robert Dicksons stiftelse har byggt bostäder för människor som inte tjänar mer än 40 000 kronor i månaden i Majorna i centrala Göteborg.

Läs hela artikeln här: Socialt hållbart boende i fokus i Majorna

Minskade koldioxidutsläpp och fler kvinnor till byggbranschen. Det har varit huvudfokus i projektet Villazero i Borlänge.

Läs hela artikeln här: Kvinnor visade vägen mot byggande utan utsläpp

Dela artikeln:

Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Välj nyhetsbrev