Årets bygge
Årets bygge 2023: Här är de nominerade i kategorin renovering
Publicerad: 26 januari 2023, 04:45
Foto: Anders Roth/Petra Bindel/Felix Gerlach
Ett guldklassat kontorshus, en betongkoloss och ett omvandlat gjuteri. De är alla nominerade i Årets Bygge 2023 i kategorin renovering.
Ämnen i artikeln:
Årets ByggeÅrets Bygge 2023byggarbetebyggbranschenbyggjobbbyggtekniknybyggnationSkåneMalmöÅrets Bygge är byggbranschens mest prestigefyllda tävling som vill lyfta fram alla aspekter och alla aktörer i ett framgångsrikt byggprojekt. Likt tidigare år granskas alla projekt utifrån våra fem kriterier: arbetsmiljö, hållbarhet, tid/kvalitet/budget, teknik/innovation och samverkan.
Missa inte senaste nytt!
Nyheter och fördjupning med Byggindustrins nyhetsbrev.
✓ Affärer ✓ Hållbarhet ✓ Teknik ✓ Konjunktur ✓ På nytt jobb
Här prenumererar du!
Tävlingen slår i år nytt rekord med hela 94 projekt som kommit in. Här är alla projekt som tävlar i år.
Precis som förra året kommer vi inte bara att utse en vinnare – utan sju stycken. Projekten är uppdelade i sex kategorier: samhällsfastigheter, industri/logistik/butik, bostäder, hotell och kontor, infrastruktur och renovering. En vinnare kommer att utses i varje kategori, samt en samlad totalvinnare.
Den 28 mars är det dags för stor prisutdelning på byggbranschens mötesplats Construction Summit på Sergel Hub i Stockholm.
Här är alla nominerade i kategorin renovering.
Tomteboda: Betongkolossen har fått ett nytt syfte
”För många kan Tomteboda se ut som en tråkig betongbyggnad, men när man kommer närmare och lär sig om huset så inser man att varje bit betong är levererad med extrem kvalitet”.
Foto: Anders Roth
Gjuteriet: Omvandlat gjuteri blir Varvsstadens pärla
Varvsstaden är Malmös stora omvandlingsprojekt i industrimiljö, där det gamla varvet omvandlas till en hållbar och modern stadsdel. Nu står Gjuteriet färdigt.
Foto: Petra Bindel
Trikåfabriken: Damunderkläder byttes mot klimatberäknat kontor
Den gamla kulturklassade Trikåfabriken i Malmö har omvandlats till guldklassat kontorshus genom återbruk och byggnadsvård.
Foto: Felix Gerlach