måndag27 mars

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Årets bygge

Årets Bygge: Några timmar kvar för den som vill anmäla projekt

Publicerad: 14 oktober 2021, 10:35

Byggindustrins chefredaktör Anders Carlén med priset till Årets Bygge. Foto: Byggindustrin

På fredag 15 oktober stänger anmälan till tävlingen Årets Bygge. Byggindustrins chefredaktör Anders Carlén berättar mer om tävlingen – och slår ett slag för att skynda på med att anmäla alla fina projekt som blir klara under 2021.

Ämnen i artikeln:

Årets ByggeÅrets Bygge 2022


Berätta mer om tävlingen, vem vänder den sig till?

– Priset, som i olika former funnits sedan 1991, vänder sig till alla som är verksamma inom bygg! Oavsett storlek på företag eller byggprojekt.

ANMÄLAN ÄR STÄNGD – TACK TILL ALLA ER SOM HAR SKICKAT IN BIDRAG!

Vilken typ av projekt kan vara med och tävla?

– Om beställaren fått det som han eller hon önskar – i rätt tid, till rätt kvalitet och till rätt pengar – så är det en potentiell vinnare. Projekten är uppdelade i sex kategorier: bostäder, hotell och kontor, infrastruktur, industribyggnader och butikslokaler, samhällsfastigheter och renovering. En vinnare kommer att utses i varje kategori, samt en samlad totalvinnare. 

När måste projektet vara färdigställt?

– Under 2021.

Varför ska man anmäla sitt projekt till tävlingen?

– Byggbranschen är ständigt på väg mot nästa mål och bygge. Det här är ett tillfälle att stanna upp och se tillbaka på väl genomförda jobb – och fira det!

Hur gör jag för att anmäla?

– Gå in på denna länk till Årets Bygge och anmäl nu. Det går på nolltid, så gör det med en gång. Vid midnatt på fredag 15 oktober stänger vi anmälan.

Vilka är kriterierna?

– Bygget ska ha färdigställts under 2021 och presterat på topp i alla fem kategorier: arbetsmiljö, hållbarhet, tid/kvalitet/budget, teknik/innovation och samverkan. 

När är prisutdelningen?

– I samband med Construction Summit den 24 mars. Under dagen samlar vi branschen för att tillsammans driva och enas om de viktigaste frågorna inom bygg och på kvällen delar vi ut priser till årets byggen. Vi ses i Stockholm och det går att anmäla sig redan nu via denna länk till Construction Summit. 

Vad sammanfattar tidigare års vinnare?

– Att alla kan vinna. Så länge du uppfyller kriterierna spelar det ingen roll om det handlar om att bygget är en hamn eller ett hus, det viktiga är vägen dit.

Dela artikeln:

Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Välj nyhetsbrev