tisdag30 maj

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Årets bygge

Construction Summit är i gång! ”Otroligt stark inledning”

Publicerad: 24 mars 2022, 10:40

Robert Karjel, stridspilot, författare och föreläsare inledningstalar på Construction Summit, byggsektorns nya mötesplats. Foto: Nomi Melin Lundgren

Byggsektorns egen mötesplats Construction Summit är i gång. Byggindustrin gav sig ut i vimlet och fångade några byggröster som längtat efter att mötas och utbyta erfarenheter.

Ämnen i artikeln:

Årets ByggeConstruction SummitByggföretagen

Nomi Melin Lundgren

nomi@byggindustrin.se


Det första Construction Summit någonsin, som arrangeras av tidningen Byggindustrin och Buisness Arena, på Posthuset i centrala Stockholm startar starkt. Inledningstalaren Robert Karjel, stridspilot, författare och föreläsare, lyckades beröra åhörarna starkt med sina erfarenheter av ledarskap under extrema förhållanden.

Här är några röster från åhörarna under dagens inledning.

Andreas Grüneberger, Byggcheferna, Lars Thurberg, Ledarna, och Nancy Lawoko, Byggcheferna, minglar på Construction Summit. Foto: Nomi Melin Lundgren

Andreas Grüneberger, Byggcheferna, Lars Thurberg, Ledarna, och Nancy Lawoko, Byggcheferna har alla höga förväntningar på dagen.

– Jag ser fram emot dagen i sin helhet. Träffa branschkolleger och utbyta erfarenheter. Talet med stridspiloten nu på morgonen var jätteintressant. Vilket ledarskap han besitter, att leda sin besättning under sådana förutsättningar, där livet hela tiden står på spel. Det är ju grunden inom ledarskap att se vad man ska fokusera på, inte på problemen utan på det man kan göra för att lösa den uppgift man har att lösa, säger Andreas Grüneberger.

 

Marianne Hedberg, Byggföretagen. Foto: Nomi Melin Lundgren

Marianne Hedberg, Byggföretagen, var djup tagen efter det inledande talet.

– Jag blir alldeles gråtfärdig, så oerhört berörd. Det är otroligt roligt att komma ut och träffa folk, som varit plottar på skärmen under två års tid, igen. Vi arbetar mycket med hållbarhet på Byggföretagen och det blir spännande att följa diskussionerna kring detta under dagen.

 

Anna Broman och Lars Kriss, Byggföretagen, är på Construction Summit för att möta medlemsföretag och diskutera organisationens näringspolitiska program. Råvarutillgång, bostadspolitik och materialpriser ligger högt på agendan. Foto: Nomi Melin Lundgren

Anna Broman och Lars Kriss på Byggföretagen är på Construction Summit för att prata om organisationens nya näringspolitiska program. Frågor som råvarutillgång, sund konkurrens och bostadspolitik är frågor som Byggföretagen driver för sina medlemmar. Cementkrisen, som sedan den akuta krisen avvärjdes, är långt ifrån löst, säger Anna Broman.

– Det finns en stor risk för cementbrist redan i slutet av året. Vi är oroliga, säger hon.

Hon väntar intressanta diskussioner om detta och mycket annat under Construction Summit.

– Det var en väldigt stark inledning på dagen. Det är förändringsprocesser som de han beskriver som hela branschen står inför, säger Anna Broman som också ser mycket fram emot att lyssna till bostadsministern senare under dagen.

Passivhusgurun Hans Eek är spänd på vem som vinner Årets Bygge som meddelas i slutet av dagen. Foto: Nomi Melin Lundgren

I vimlet möter Byggindustrin även passivhusgurun Hans Eek, som bland annat är inblandad i ett av projekten som nominerats till Årets Bygge 2022.

– Ja, jag är väldigt spänd på vem som vinner Årets Bygge, säger han.

 

Åsa Jarder, projektchef inom Region Hus, Skanska, och Robert Karjel, som nyss hållit inledningsanförandet, syntes minglandes i utställningshallen. Foto: Nomi Melin Lundgren

Även Robert Karjel som nyss hållit inledningsanförandet syntes i vimlet tillsammans med Åsa Jarder, projektchef inom Region Hus, Skanska. De diskuterade världsläget och ledarskap, bland annat.

– Och så har vi pratat om svart arbetskraft, polariseringen i samhället och att vi behöver stå starka i våra värderingar. Dessutom samverkan i branschen och att vi inte bara kan hålla på vårt inom det egna företaget. Ja, många olika ämnen helt enkelt, säger Åsa Jarder.

Vilket är värdet av att ses på en dag som Construction Summit?

– Det är helt klart att man inte kommer loss om man inte ses. Att bara förvalta går bra digitalt men för att bli kreativ behöver vi alla ses, säger Robert Karjel.

 

 

Dela artikeln:

Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Välj nyhetsbrev