onsdag7 juni

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Årets bygge

Hon ska leda Construction Summit: "Vi kommer att förmedla gedigen kunskap"

Publicerad: 20 mars 2023, 15:08

Karin Klingenstierna, moderator Construction Summit.

Foto: Hans Klingestierna

Hallå där Karin Klingenstierna, moderator på byggbranschens mötesplats Construction Summit den 28 mars. Vad ser du mest fram emot under dagen?

Ämnen i artikeln:

bostadsbyggandebostadsutvecklinganläggningbyggkonjunktur


– Alla intressanta, levande och kraftfulla diskussioner! Det kommer att vara en enorm möjlighet för uppdatering för alla inom branschen. Dessutom ska det prestigefulla priset Årets Bygge delas ut och det ska bli intressant att få höra vilka som vinner priser där.

Läs mer: Anmäl dig till Construction Summit

Vad kan du utlova inför Construction Summit?

– Att varenda en som går upp på scenen kommer att förmedla gedigen kunskap, oavsett var i branschen personen kommer ifrån.

Vad är det som är så spännande med samhällsbyggnad?

– Att så många av de stora samhällsfrågorna ryms inom ämnet, för genom det vi bygger påverkar vi samhällsutvecklingen. Den byggda miljön är ett starkt redskap för att kunna styra mot hållbarhet, demokrati och tillväxt. Det vi bygger får återverkningar tillbaka på samhället helt enkelt.

Läs mer: Lista: Alla 18 projekt som är med och tävlar i Årets Bygge 2023

Varför behövs Construction Summit?

– Byggbranschen befinner sig i stark utveckling samtidigt som den just nu är väldigt utmanad av konjunkturen. Branschen är samtidigt otroligt resilient, vilket betyder att värdet av branschen aldrig kommer att upphöra. Därför är det viktigt att hålla sig uppdaterad, samtidigt som politiker, företag och andra aktörer behöver svara på vilken utveckling de ser framför sig och hur de vill utforma sina beslut.

Vilket är ditt mål inför dagen?

– Att lyfta fram de som normalt sett inte är så exponerade inom branschen parallellt med byggsektorns mer kända namn.

Läs mer: Construction Summit hjälper dig att få grepp om läget

Har du några knep som moderator?

– Att alltid komma förberedd och påläst, att stämma av med alla talare i förväg för att skapa en relation och se till att alla kommer till sin rätt, det är min roll. Men en stor del av jobbet är redan gjort i och med att de som har gjort programmet lyckats locka dit så många talare som är bra och relevanta.

Dela artikeln:

Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Välj nyhetsbrev