söndag5 februari

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Årets bygge

Insikter och prisregn väntar på Årets Bygge

Publicerad: 21 mars 2019, 09:30

Om mindre än en vecka är det dags för Årets Bygge 2019. 20 spektakulära byggprojekt gör upp om det prestigefyllda priset. Men heldagen på Cirkus bjuder på mer än så.

Ämnen i artikeln:

Årets ByggeÅrets Bygge 2019

Anders Siljevall

anders@byggindustrin.se


Årets Bygge startar redan klockan nio med frukost och registrering. Därefter följer en gemensam inledning med fokus på digitaliseringens utmaningar.

Dagen fortsätter uppdelad på tre parallella seminariespår. Det första handlar om hur bygg- och fastighetsbranschen ska tackla den sviktande konjunkturen. Bland annat berättar NCC, Besqab och JM om hur de hanterar tuffare tider.

De riktigt stora frågorna står på agendan i seminariespår två – Håller vi ihop samhällsbygget? – där bland annat klimatförändringarna behandlas. Vi får höra stadsplaneraren Emiel Arends berätta om hur Rotterdam hanterar höjda vattennivåer. Men här tas även andra viktiga framtidsfrågor upp, som digitalisering, automation och svartjobben som ökar i takt med ett ökat byggande.

Byggprocessen från avtal till färdigställande handlar seminariespår tre om. Vilken entreprenadform är bäst för projektet? Hur håller man en god säkerhet på byggarbetsplatsen? Och hur ser framtiden ut för det industriella byggandet?

Seminariedagen avrundas med en gemensam avslutning där bostadsminister Per Bolund ger sin syn på landets bostadssituation och sina två första månader på sin nya ministerpost.

Kvällen bjuder på storslagen galamiddag under ledning av magikern Caroline Ravn. Under aftonen delas priserna Årets Leanbyggare, Nordbyggs Guldmedalj och Byggopus. Dessutom blir det premiär för de nya priserna Jämställdhetsbygget och Håll Nollan.

Relaterade artiklar

Nu går startskottet för årets bygghändelse

Dela artikeln:

Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Välj nyhetsbrev