söndag4 juni

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Årets bygge

Nedräkning för Årets Bygge

Publicerad: 16 mars 2021, 09:42

Anders Carlén, chefredaktör för Byggindustrin, visar upp Årets Bygge-pokalen. Foto: Byggindustrin

Vem vinner Årets Bygge 2021? Anders Carlén, chefredaktör för Byggindustrin, berättar mer:

Ämnen i artikeln:

Årets ByggeÅrets Bygge 2021


Vad är det som händer på torsdag?

– Vi delar ut samhällsbyggarbranschens viktigaste pris – i direktsändning på byggindustrin.se. Klockan 14.00 rullar kameran och det krävs varken anmälan eller login för att se prisutdelningen. Du och alla du jobbar med är varmt välkomna!

Läs även: LISTA: Här är projekten som kan bli Årets Bygge 2021 

Berätta mer om priset!

– Priset, som i olika former funnits sedan 1991 går till byggprojekt som slutförts under föregående år och som presterat på topp i alla fem kategorier: arbetsmiljö, hållbarhet, tid/kvalitet/budget, teknik/innovation och samverkan. 

Tävlingen har gjorts om i år, hur?

– Nytt för i år är att det inte blir bara en vinnare – utan hela sju stycken. Projekten är uppdelade i sex kategorier: bostäder, hotell och kontor, infrastruktur, industribyggnader och butikslokaler, samhällsfastigheter och renovering. En vinnare kommer att utses i varje kategori, samt en samlad totalvinnare. 

Läs även: Här är vinnaren av Årets Bygge 2020 

Varför behövs detta pris?

– Jag vill påstå att vi är i en bransch som är duktig på att slita på och ständigt sikta mot nästa projekt, men desto sämre på att stanna upp och betrakta det som slutförts – och fira! Dessutom blir det här ett tillfälle att lära av varandra och förstå hur vi tillsammans kan bygga bättre, smartare och än mer hållbart.

Vad ska ett Årets bygge-projekt uppfylla för kriterier?

– Förutom högsta betyg i alla fem kriterier så kikar vi också mycket efter stolthet och arbetsglädje. Det framgår med all tydlighet när ett projekt är något extra för alla inblandade.

Dela artikeln:

Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Välj nyhetsbrev