torsdag1 juni

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Årets bygge

Två veckor kvar att anmäla till Årets Bygge

Publicerad: 25 september 2020, 11:52

Vinnare av Årets Bygge 2020: Anders Berg, projektchef, Akademiska hus, Karolina Ganhammar, universitetsarkitekt, Linköpings universitet, och Lars Broberg , platschef, Peab.

Foto: Anders Siljevall

I år vann Studenthuset i Linköping Årets Bygge. Vem vinner 2021? Snart går tiden ut för anmälan av projekt. ”Priset har haft mycket stor betydelse för oss”, säger årets vinnare Anders Berg på Akademiska Hus.

Ämnen i artikeln:

Årets ByggesamverkanAkademiska HusPeabPeab BostadPeab SverigeLinköping


Är det ditt projekt som kommer att vinna Årets Bygge 2021? I så fall är det dags att som ett första steg anmäla det till tävlingen innan den 15 oktober i år.

HÄR ANMÄLER DU DITT BIDRAG TILL ÅRETS BYGGE 2021   

Förra året prisades det goda samarbetet mellan Linköpings universitet, Akademiska Hus och Peab. Nu har det gått ett halvår sedan vinsten delades ut. Byggindustrin kontaktade Anders Berg, projektchef på Akademiska hus, för att höra om priset har betytt något för dem.

– Utmärkelsen har rönt stort intresse från andra byggherrar, entreprenörer och konsulter i branschen som resulterat i många visningar och presentationer om hur vi arbetet med genomförandet. Jag tycker att utmärkelsen är en sporre för hela branschen att fortsätta utvecklas i en positiv riktning, säger han.

Läs även: Studenternas hus – en hållbar framgång 

Han fortsätter: 

– Priset, som inte bara tar hänsyn till arkitekturen utan också processen för genomförandet, har haft mycket stor betydelse för oss på Akademiska Hus, vår kund, konsulter och entreprenörer som medverkat. 

Styrkorna i projektet var enligt Anders Berg att Akademiska Hus från start hade en mycket tydlig målbild för projektet och genomförandet tillsammans med kunden Linköpings Universitet. Målen innefattade bland annat arkitektur, ekonomi, hållbarhet och arbetsmiljö, men även mjuka mål för alla som deltog i processen. Till de mjuka målen hörde önskemål om hur samarbetet skulle fungera med ledord som samverkan, förhållningssätt mot varandra, transparens, ödmjukhet, ärlighet, med mera. 

Läs även: Därför blev Studenthuset Årets Bygge 2020 

– Det speglade hela processen och alla levde upp till detta mer än väl och bidrog till ett mycket lyckat projektgenomförande. God samverkan och samverkan även som entreprenadform är mycket viktig i alla större projekt då all samlad kompetens behövs från start, säger Anders Berg.

Årets Bygge är samhällsbyggnadssektorns mest prestigefyllda pris som varje år delas ut av tidningen Byggindustrin. Priset går till ett enskilt byggprojekt som slutförts under 2020 och som bland annat hållit budget, haft hög arbetssäkerhet och skapat mervärde.

Priset Årets Bygge 2021 delas ut under byggbranschens nya mötesplats Construction Summit den 25 mars 2021 på Posthuset i centrala Stockholm.

Läs även: Byggindustrin startar Construction Summit – en ny mötesplats för byggbranschen 

Dela artikeln:

Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Välj nyhetsbrev