torsdag8 juni

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Årets bygge

”Vi möter ett stort intresse för Construction Summit”

Publicerad: 21 januari 2022, 14:53

Daniel Bergstrand, strategisk innehållsproducent och involverad i programarbetet för byggbranschens nya mötesplats – Construction Summit. Foto: Elias Ljungberg

Hej Daniel Bergstrand, strategisk innehållsproducent och involverad i programarbetet för byggbranschens nya mötesplats – Construction Summit. Hur är läget?

Ämnen i artikeln:

Årets Bygge

– Tack, det är bra på det personliga planet. Sedan saknas det ju inte precis omständigheter i omvärlden som man behöver ha ögonen på… 

Du har en lång erfarenhet av att skapa och bygga innehållet till fastighetsbranschens stora mötesplats, Business Arena. På vilket sätt skiljer sig arbetet åt när du skapar en mötesplats för byggbranschen?

– Det jag kan är ju att sätta samman innehåll för ett event, vilket jag gjort i många år för Business Arena. Nu lär jag och mina kolleger i programgruppen oss mer om bygg, men framför allt har vi tillgång till Byggindustrins redaktions djupa branschkunskap. Det känns tryggt. Sedan har vi verkligen försökt tänka i nya banor när det gäller formerna för innehållet på Construction Summit. Det har varit svårt och givande på samma gång.    

LÄS MER: De finns på plats på Construction Summit 

Hur ser intresset från branschen ut?

– När vi pratar om vårt nya event med företrädare för byggsektorn i vid bemärkelse möter vi ett stort intresse. Vi lever i komplicerade tider och det finns många viktiga frågor i samhället och inom bygg att diskutera. Därför får man intrycket att det behövs ett gemensamt forum av det här slaget. 

Vad särskiljer Construction Summit från andra event inom bygg?

– Det finns många bra event i olika ämnen inom bygg. Det vi försöker göra är att samla ihop de allra viktigaste frågorna och personerna vid ett tillfälle på Business Arena-vis. Vi hoppas att vi kommer att lyckas med det och att kunna utveckla eventet år för år precis som med Business Arena. En annan viktig faktor vi siktar på är att ha en lösningsorienterad, konstruktiv infallsvinkel på våra ämnen. När man går hem för dagen ska man ha fått med sig goda exempel och matnyttiga, kreativa lösningar att fundera på.    

LÄS MER: Deltagarna i Årets Bygge 2022 

Vilka kommer att finnas på plats?

– Vi siktar på mellanchefer och uppåt inom bygg, installation, konstruktion, anläggning, projektledning och så vidare. De tunga organisationerna, förhoppningsvis en del kommunfolk och inte minst våra ambassadörer som brinner för viktiga frågor i branschen.

Vad kommer samtalen att handla om?

– Det blir affärer, branschstruktur, politik, dialogen med fastighetsbolagen, klimatrelaterade frågor naturligtvis, ledarskap, upphandling, säkerhet, mångfald och så vidare. Det finns så mycket viktigt att prata om. 

Vad är din förhoppning med dagen?

– Att vi tillsammans får en dag som är full av viktiga samtal, som ger inspiration, nya idéer och nya bekantskaper. Det finns en speciell dynamik som uppstår när kunniga, engagerade människor träffas och pratar med varandra. Den dynamiken hoppas jag på.

Just nu råder det pandemibegränsningar, hur hanterar ni dem?

– Vi sätter som vanligt våra besökares säkerhet i första rummet och är numera vana vid säkerhetsåtgärder i nära samarbete med anläggningen. Vi kommer exempelvis ställa krav på vaccinationsbevis. Man ska känna sig trygg som deltagare. Den typen av information kommer löpande att finnas på vår hemsida. 

När smäller det?

– Torsdagen den 24 mars i Posthuset på Vasagatan 7A i Stockholm.

 

Redaktionen

 

 

Dela artikeln:

Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Välj nyhetsbrev