Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Bostäder

1,5 miljarder satsas på Micasas äldrebostäder i Stockholm

Publicerad: 9 oktober 2009, 07:15

Under perioden september – november startar Micasa Fastigheter upp underhållsarbeten på 14 fastigheter. Och planen ser ut så att alla bolagets 125 fastigheter kommer att beröras av renoveringen under kommande tioårsperiod.


Projektering av 15 fastigheter inför 2010 års renoveringar påbörjas även i dagarna. Underhållet ska handla om allt från att skapa energieffektivare fastigheter, till att öka trivseln.

Micasas har övertagit fastigheter från allmännyttan sedan 1999. Vid 2004, då Micasa blev ett dotterbolag till Stadsholmen, tog det ordentlig fart på övertagandet. Många av fastigheterna man övertagit har varit i ett undermåligt skick, och bolaget har nu fått i uppdrag att åtgärda detta i de fastigheter som långsiktigt kommer att nyttjas för äldreboende och omsorg genom det så kallade äldrelyftet.

Arbetet prioriteras så att det i första hand handlar om att möta myndighetskrav och genomföra säkerhetsåtgärder liksom drifteffektiviseringar.

Ingrid Gallagher - ingrid@byggindustrin.com

Dela artikeln:

Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.