Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Bostäder

33 projekt får stöd till bättre utemiljö

Publicerad: 14 oktober 2016, 09:34

Boverket har 200 miljoner kronor att fördela 2016 till åtärder som förbättar utemiljön i socioekonomiskt utsatta miljöer.

Foto: Mattias de Frumerie

Boverket har beviljat cirka 74 miljoner kronor till att förbättra utemiljöer i socioekonomiskt utsatta områden.


De projekt som har fått stöd handlar bland annat om upprustning och komplettering av befintliga anläggningar till exempel lekplatser, grönytor och ytor för spontanidrott, men även för nya anläggningar såsom gångbanor, multisportarenor och mötesplatser för kultur- och fritidsintressen.

Totalt var det 63 projekt som sökte stöd i den första sökomgången. 33 av dessa har beviljats stöd. Stödet ska stimulera till aktivitet och social gemenskap samtidigt som bostadsområdets gestaltning ska bevaras eller utvecklas.

Stödet till bättre utemiljö vänder sig till fastighetsägare, tomträttshavare eller de som har fått fastighetsägarens eller markägarens tillåtelse att utföra åtgärden. Även organisationer kan söka stödet.

Totalt har Boverket 200 miljoner kronor att fördela under året. Just nu pågår den andra sökomgången. Stödet vänder sig till fastighetsägare, tomträttshavare eller de som har fått fastighetsägarens eller markägarens tillåtelse att utföra åtgärden. Även organisationer kan söka stödet.

Nomi Melin Lundgren

Redaktör

nomi@byggindustrin.se

Dela artikeln:

Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.