Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Bostäder

46 meter konst invigs

Publicerad: 28 augusti 2008, 11:24

Idag inviger Svenska Bostäder och hyresgästerna i kvarteret Fikonet på Södermalm i Stockholm ett spektakulärt konstverk. Konstverket Alongside us av Maria Friberg - sitter uppsatt längst 46 meter av parkeringshusets vägg.


Verket invigs i eftermiddag av Göran Wendel, vd på Svenska Bostäder, Allan Leveau, Chef för nybyggnadsenheten, Svenska Bostäder Kristina Alvendal, ordförande i Svenska Bostäders styrelse, Kristina Alvendal, ordförande i Svenska Bostäders styrelse och Maria Friberg, konstnär.

Fotoserien Alongside us producerades särskilt för kvarteret Fikonet och visualiserar en känsla av att leva och samverka tillsammans med andra och att vara en del av något större i detta fall naturen. Alongside us utstrålar ett lugn och en meditativ stillhet som såväl de boende i kvarteret som förbipasserande kommer ha möjlighet att uppleva och ta del av.

- Svenska Bostäder har en erkänt stor samling konst i trapphus och på gårdar. Ett gott boende handlar ju också om det som finns utanför lägenheten. Alongside us är ett utmärkt exempel på hur konst kan bidra till en varm och inbjudande miljö mitt i Innerstaden, säger Göran Wendel, vd i Svenska Bostäder.

Dela artikeln:

Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.