Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Bostäder

480 studentbostäder på gång i Stockholm

Publicerad: 24 augusti 2018, 12:09

Illustration: Fidjeland och partners

Stockholms studentbostäder har fått klartecken att bygga 480 nya studentbostäder. Det handlar om en förtätning av studentbostadsområdet Lappkärrsberget och är en del i Stockholm studentbostäders planerade expansionsfas av 800 studentbostäder på området.


Den första etappen med fyra punkthus om totalt 297 studentlägenheter, till övervägande delen av så kallade studentettor i 10-13 plan påbörjas nu under hösten 2018. Etappen beräknas vara klar för inflyttning under 2020. I den andra etappen planeras ett lamellhus om ytterligare 183 lägenheter, som även kommer att inrymma en ny förskola i anslutning till de fyra nya punkthusen.

– Det är mycket roligt att kunna bygga nytt i vårt klassiska studentbostadscampus Lappkärrsberget och samtidigt utveckla hela området. Vi är stolta över att vi fortsätter att ta ansvar för Stockholms framtid så att studenter inte behöver välja bort Stockholm som studieort för att de inte har någonstans att bo. säger Ingrid Gyllfors, vd på Stockholms studentbostäder.

Anders Siljevall

Reporter

anders@byggindustrin.se

Dela artikeln:


Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.