Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Bostäder

500 nya bostäder i södra Stockholm

Publicerad: 14 mars 2011, 14:34

Lilla Sköndal i Sköndal, söder om Stockholm, blir en stadsdel som ska påminna om en småskalig trädgårdsstad med villor och radhus. Sex byggherrar samverkar i det nya området och NCC har påbörjat markarbetet.


Färdigbyggt ska Lilla Sköndal omfatta drygt 500 bostäder. Den första etappen omfattar 225 bostäder, och det är inför den som NCC nu startar med att anlägga cirka 750 meter gator med gångbanor, 1000 meter park-, gång- och cykelvägar, 1200 meter VA-ledningar och några kilometer rör för el, tele och optiska fibrer.

Byggherrar för den första etappen är NCC Boende, Stockholmshem, Veidekke, Besqab och Småa. Det blir allt ifrån bostadsrätter till radhus, hyresradhus, atriumhus och villor, och bostäderna beräknas vara klara för inflyttning under 2011-2012.

I den andra etappen kommer Stockholms stad att bygga lägenheter och radhus och Stiftelsen Stora Sköndal villor, kedjehus, radhus och lägenheter.

NCC:s markarbete i första etappen startade i februari och beräknas vara klart november. Uppdragsgivare är Stockholms stad och ordern är värd 21 miljoner kronor.

Försäljningen av bostäder har startat.

Redaktionen

Dela artikeln:


Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.