Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Bostäder

700 nya bostäder på gång i Västerås

Publicerad: 24 april 2019, 06:49

Detaljplanen för den nya stadsdelen Södra Källtorp i Västerås har vunnit laga kraft.

Detaljplanen för Södra Källtorp i centrala Västerås vunnit laga kraft och därmed är man ett steg närmare att realisera planerna för bland annat 700 nya bostäder.


På uppdrag av Västerås stad har Archus Development tagit fram en utbyggnadsstruktur och process för utveckling av en ny stadsdel med bostäder, ett äldreboende, trygghetsbostäder, en idrottshall och en förskola på platsen där en tom gymnasieskola på 35 000 kvadratmeter tidigare låg.

Planeringen för utbyggnaden av områdets infrastruktur samt rivning av det som tidigare var Wenströmska skolans lokaler kommer att ske under våren och markanvisningen av den första etappen kommer att starta till sommaren.

I dagarna är det sex år sedan vi startade Archus Development och arbetet med Wenströmska skolan var vårt första allra uppdrag. Därför är det naturligtvis extra roligt för oss att bygget av den nya stadsdelen nu fått grönt ljus, säger Michael Larsson, vd för Archus Development.

Archus Developments uppdrag har varit att förhandla fram försäljning och inhyrning inför byggnation av samhällsfastigheterna, att driva processen kring val av bostadsaktörer via en markanvisningsprocess. Inom uppdraget har även arbetet med alla affärs- och genomförandefrågor i projektet, samt att stötta Västerås stads planhandläggare i detaljplanearbetet ingått.

– I vårt förslag har det legat stort fokus på att skapa en attraktiv boendemiljö med goda möjligheter till fritidsaktiviteter. Södra Källtorp kommer att bli ett mycket bra bostadsområde med en fin mix av arbetsplatser och kommersiella lokaler men även ny lekplats, park- och promenadstråk, säger Michael Larsson.

Anders Siljevall

Reporter

anders@byggindustrin.se

Dela artikeln:

Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.