söndag4 juni

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Bostäder

90-åring säljs till ALM Equity

Publicerad: 21 februari 2017, 13:08

Snabbresning av hus på Herrhagsvägen 29 i Svedmyra småstugeområde. Foto: Stockholms stads fastighetskontor. Småstugebyrån (SMÅA)

Självbyggaren och bostadsutvecklaren Småa säljs i sin helhet till ALM Equity.

Ämnen i artikeln:

ALM EquityFredrik Arpebostadsmarknad


Stockholms stads småstugebyrå grundades 1927 för att avhjälpa bostadsbristen och blev liktydigt med självbyggeri och egnahemsrörelsen. Med tiden bytte företaget namn till Småa. I dag är företaget verksamt i Stor-Stockholm, Mälardalen och Uppsala, där de tillsammans med den nye ägaren nu har 1600 bostäder i produktion och 10 600 bostäder i utvecklingsportföljen.

I tisdags blev det officiellt att personalen på Småa säljer sina 28,6% av aktierna. JM och HSB Projektpartner har sedan tidigare annonserat att även de säljer sitt innehav och därmed blir ALM Equity enda ägaren. ALM och Småa kommer fortsätta drivas som två separata bolag.

– Det är glädjande att affären nu är klar. Den nya ägarstrukturen kommer att ge Småa bättre förutsättningar att fortsätta växa. Tillsammans kommer vi att vara en mycket stark aktör på Stockholmsmarknaden vilket känns fantastiskt intressant, säger Fredrik Arpe, vd för Småa.

Joakim Alm, vd på ALM Equity säger:

– Vi kan nu sätta fullt fokus på att tillsammans utveckla vårt gemensamma erbjudande som en av Stockholmsmarknadens största aktörer.

Dela artikeln:

Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Välj nyhetsbrev