Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Bostäder

Akademiska Hus rekryterar för kunskapsbygg

Publicerad: 26 november 2010, 10:47

Christian Frisenstam har anställts som arkitekt på fastighetsbolaget Akademiska Hus. Med erfarenhet från kunskapsmiljöer ska han medverka till att stärka företagets position inom det området.


– Christian Frisenstam är ett starkt tillskott när vi nu satsar ytterligare på utveckling av framgångsrika kunskapsmiljöer. Hans gedigna kompetens blir en tillgång i det fortsatta arbetet att i samarbete med våra hyresgäster ta fram planer för framtidens campus, säger Mikael Lundström, vd och koncernchef för Akademiska Hus, i ett pressmeddelande.

Tillsammans med Akademiska Hus fick Christian Frisenstam Stora Samhällsbyggarpriset 2009 för Hus Vänern vid Karlstads universitet. Närmast kommer han från jobbet som stadsarkitekt i Täby kommun, där han har ansvarat för plan- och bygglovverksamheten, strategiska gestaltnings- och arkitekturfrågor samt arbetet med att initiera och utveckla idéer och visioner för kommunens fysiska utveckling. Tidigare har han bland annat arbetat på Wingårdh Arkitektkontor och varit delägare i White arkitekter.

Sedan år 2001 har Christian Frisenstam varit knuten till Akademiska Hus som arkitekturråd. På uppdrag av företaget har han som arkitekt ansvarat för projekteringen av – förutom universitetsbiblioteket i Karlstad – bland annat Academicum vid Göteborgs universitet och designcentret Hus R på prisbelönta Campus Åkoken i Sundsvall.

Christian Frisenstam tillträder tjänsten den 1 januari 2011, och kommer att vara placerad på Akademiska Hus koncernkontor i Göteborg.

Redaktionen

Dela artikeln:


Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.