Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Bostäder

Akademiska Hus säljer mark i Umeå

Publicerad: 23 februari 2015, 09:52

De 280 nya bostäderna ska vara inflyttningsklara till höstterminen 2016.

Illustration: Svenska Studenthus

Svenska Studenthus köper mark på Liljansberget vid campus i Umeå. Där ska de uppföra cirka 280 nya studentbostäder. Säljare är Akademiska Hus.


Ämnen i artikeln:

bostadsutvecklingAkademiska HusUmeåstudentbostäderSvenska Studenthus

Försäljningen är en del av Akademiska Hus satsning på att minska studentbostadsbristen runt om i landet. Nyligen har de sålt mark på campus i Luleå till Lindbäcks samt sålt mark i Flemingsberg söder om Stockholm till Byggvesta.

Enligt David Carlsson, regiondirektör på Akademiska Hus, är försäljningen till Svenska Studenthus startskottet för en större satsning i Umeå.

– Vi har ytterligare markinnehav på orten som vi vill avsätta för student- och forskarbostäder, och vår och Umeå universitets gemensamma målbild är att det ska byggas totalt 750 campusnära studentbostäder i Umeå under 2016 och 2017, säger han.

Detaljplanen för Lilljansberget vann laga kraft i början av december 2014 och de 280 nya bostäderna ska vara inflyttningsklara till höstterminen 2016.

Elin Bennewitz

Reporter

elin@byggindustrin.se

Dela artikeln:

Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.