Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Bostäder

Äldre i syd föredrar hyresrätt

Publicerad: 9 maj 2017, 06:55

Personer som närmar sig 75 år föredrar att bo i hyresrätt. Samtidigt föredrar yngre pensionärer bostadsrätt. Det visar en studie som analysföretaget Industrifakta har gjort.


Magnus Johansson, som var projektledare för studien, kommenterar resultaten:

– Det var intressant att se att det var så stora skillnader mellan vilken upplåtelseform man önskar om man skulle flytta till en ny bostad. Personer som närmar sig 75 år vill i huvudsak bo i hyresrätt medan de intervjuade i åldern 65-70 år till stor del föredrar bostadsrätt. Intresset för ett bekvämt boende i radhus var överraskande litet, trots att majoriteten av de intervjuade idag bor i småhus.

Studien genomfördes i hushåll i södra Sverige. Liknande studier på riksplan har tidigare gett andra indikationer. Där har intresset för äganderätt och radhusboende varit stort, även högre upp i åldrarna.

– Vad denna studien bekräftar, är att det är viktigt att titta på varje orts unika förutsättningar när det gäller boendeefterfrågan i de olika målgrupperna, säger Magnus Johansson.

Anders Siljevall, anders@byggindustrin.se

Dela artikeln:


Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.