Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Bostäder

Antalet studentbostäder minskar i Stockholm

Publicerad: 22 april 2013, 14:03

Trots en utbredd bostadsbrist så minskar antalet studentbostäder i Stockholms län. Det visar Länsstyrelsens bostadsmarknadsenkät för 2013.


Av de tillfrågade kommunerna i Länsstyrelsens enkät uppger majoriteten att det finns ett behov av fler studentbostäder. Trots detta är det endast ett fåtal kommuner som planerar att bygga nya studentbostäder under 2013-2014. Enkäten visar också att de cirka 350 lägenheter som kommunerna för ett år sedan uppgav att de planerade att bygga under 2012 inte blivit av.

– Det är förödande för Stockholms studenter och för Stockholm som kunskapsregion att antalet studentbostäder minskar. Bostadsbristen är stor och det krävs att kommunerna gemensamt tar ansvar för att bygga för studenter, säger Martin Sahlin ordförande SSCO, Stockholms studentkårers centralorganisation, i ett pressmeddelande.

Flera kommuner anger att de saknar underlag för att göra en bedömning om studentbostadsläget och flera anger dessutom att det inte finns något behov av fler studentbostäder – trots att de tidigare uppgett att de har brist på studentbostäder.

– Vi uppmanar de kommunerna att höra av sig till oss så att vi kan förmedla den verklighetsbild som studenter i Stockholm står inför. Tillsammans kan vi kanske hjälpas åt för att skapa en bättre bostadssituation för regionens studenter, säger Martin Sahlin.

Per Hindersson

Dela artikeln:

Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.