Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Bostäder

Arkitema och Fidjeland ska ge Lappis ny kostym

Publicerad: 6 april 2017, 06:50

Stockholms studentbostäder valt Arkitema Architects och Fidjeland att utforma 800 nya studentbostäder på Lappkärrsberget i Stockholm.


Arkitema Architects vision för den nya bebyggelsen är att utveckla Lappkärrsberget till ett öppnare, modernare och mer levande studentbostadsområde. Med en arkitektur som tar avstamp i befintlig bebyggelse ska mer ljus, ökad trygghet och öppenhet tillföras området.

Området har idag en sluten karaktär och de allmänna funktionerna är samlade till det centrala torget, som också kommer moderniseras och uppdateras. De nya bostäderna fördelas på fyra punkthus, ett lamellhus, nybyggnation på platsen för den gamla förskolan och tillbyggnader av den befintliga bebyggelsen på sex utvalda platser.

- En stor förändring blir öppna och ljusa bottenvåningar i den nya bebyggelsen som tillför liv och trygghet till områdets gångstråk. Lappis ska bli ett mer utåtriktat studentområde som uppmuntrar till gemenskap och umgänge, säger Kristina Peters, associerad partner på Arkitema Architects.

Anders Siljevall, anders@byggindustrin.se

Dela artikeln:

Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.